Ympäröivä maailma ja sen mahdollisuudet

Elämä ja tämä maailma on täynnä mahdollisuuksia. Täynnä mahtavia ihmisiä, paikkoja, tapahtumia, seikkailuja ja kokemuksia. Maailma on meidän yhteinen, saamme vapaasti tutkia maailmaa ja kiinnostua elämästä sekä ympärillä tapahtuvista asioista. Kaikki saavat käyttää hyväkseen näitä maailman mahdollisuuksia. Usein kuitenkin niiden löytämiseksi on mentävä epätietoisuuden ja epävarmuuden verhon läpi.

Täällä maailmassa sulla, mulla ja meillä kaikilla on mahdollisuus tehdä mitä mahtavampia juttuja. Itsensä ylittäminen, kiinnostavien asioiden ja juttujen löytäminen, oman polun kulkeminen ja kokemusten kartuttaminen ovat tärkeitä asioita, joita ei voi koskaan tarpeeksi painottaa. Kuitenkin nämä asiat voivat pelottaa ja ihminen tarvitsee rohkeaa ja ennakkoluulotonta asennetta voidakseen mennä epämukavuusalueelleen kohdatakseen jotakin uutta ja tuntematonta. Koulun yrittäjyyskurssit, partioleirit ja kuviskilpailu, joihin opettaja pyytää osallistumaan, voivat hirvittää. Mutta oli se mitä tahansa uutta ja kiinnostavaa, lähde ihmeessä mukaan! Miksi et lähtisi?
No niimpä. Voin sanoa, että hyvät asiat yleensä hirvittävät hiukkasen, mutta niistä seuraa aina vain hienompia asioita elämään.

 

”You don’t need any special talents if you are just curious.”

 

Miten sitten lähteä mukaan uusiin asioihin, tapahtumiin ja tilanteisiin? Ole utelias. Tämän piirteen avulla pääsee pitkälle. Kun uteliaasti tutkii ja katselee maailmaa eri näkökulmista, oppii parhaiten. Uteliaisuus on yksi kehittymisen avain. Kun on vastaanottavainen uusille asioille, niitä putkahtaa kuin itsestään omalle polulle.

Pitää muistaa, että kaikki uudet asiat elämässä eivät aina tunnu itselle oikealta, eikä tarvitsekaan. Sitä “omaa juttua” ei tarvitse löytää heti tässä ja nyt. Epäonnistua saa ja kompastumisia kuuluukin olla elämässä. On täysin ok todeta, että hei, tämäpä ei ollutkaan mun juttu. Mutta ainakin sitten tiedät, etkä varmasti ole mitään hävinnyt. Voitat tai opit. Ehkä seuraava uusi asia on enemmän kivaa ja sinulle sopivampaa.

 
Uskalla yrittää ja kokeilla yhä uudelleen uusia asioita. Vieraile uusissa paikoissa, tutustu uusiin ihmisiin, aloita uusi harrastus tai opiskele jotain uutta kieltä. Tärkeintä on lähteä avoimin, rohkein ja uteliain mielin kohti uusia kokemuksia.

 

mm

Junnuyrittäjiä ja yrittäjyydestä kiinnostuneita opiskelijoita.
Haluamme innostaa nuoria yrittämään!

Emilia Tölli – 0407598044 – emiliaatolli@gmail.com
Jonna Niemi-Korpi – 0401289394 – jonnaniemikorpi@gmail.com

Vastaa