Tyhjästä on paha nyhjästä

Viimeisimmästä blogikirjoituksestani on kulunut 76 päivää. Ei ole kyse siitä, ettenkö olisi kirjoittanut ajatuksistani tai tehnyt sisällöntuotantoa koko kesän aikana, sillä tekstiä on tullut tuotettua useita kymmeniä sivuja erilaisten asioiden parissa.

Kysymys onkin enemmän siitä, että ajatukseni ja fokukseni ovat olleet täysin muualla kuin yrittäjyyskasvatuksessa ja opiskelijayrittäjyydessä.

Onkin merkittävää huomata, millainen vaikutus ympäristöllä ja mitä oikein tekee on siihen, kuinka saa muodostettua kokemuksia ja tarinoita kokonaisuuksiksi blogiin.

 

Viimeisen parin kuukauden aikana olen nimittäin tehnyt lähes kokonaan tapahtumakuvaukseen liittyviä töitä ja nopeasti laskettuna kuvattuja tapahtumia onkin kertynyt tähän mennessä kesää jo kiitettävät 14 kappaletta. Olen päässyt kiertämään tapahtumia Keski-Suomessa aina musiikkifestareista ja urheilutapahtumista erilaisiin kulttuuri- ja kaupunkitaidetapahtumiin. Työskennellessä tapahtumareportterina minun on täytynyt myös tutustua kuvattaviin tapahtumiin, jotta osaan kertoa niistä videolla. Mielenkiintoinen ja uusia kokemuksia täynnä oleva kesä siis takana, voit käydä katsomassa videoita tästä linkistä.

 

Kesä meni kuitenkin tapansa mukaan nopeasti ohi ja nyt parin viikon aikana olenkin palannut takaisin niin sanottuun arkeen, joka pitää sisällään työskentelyä yrittäjyyden kehittämisen, yrittäjyyskasvatuksen ja opiskelijayrittäjyyden parissa.

Onkin merkittävää huomata, että työskennellessään aivan erilaisten työtehtävien parissa ei tule käytyä läpi samanlaisia ajatuksia ja koettua samanlaisia asioita kuin yleensä, joista voisi kirjoittaa. Voisi melkein jopa sanoa, että minulla ei ole ollut kesän aikana mitään sanottavaa aiheesta ja siitä kertookin tämän tekstin otsikko kliseisellä sanonnalla ”Tyhjästä on paha nyhjästä”.

Toisaalta pieni etäisyyden ottaminen ja tauon pitäminen täyteen buukatun kevään jälkeen oli paikallaan. Toisaalta voidaan olla myös sitä mieltä, että tietynlainen etäisyys aiheeseen ja erilaisen näkökulman ottaminen ruokkii luovuutta, kun on keskittynyt pitkään kuplan sisällä tiettyyn asiaan.

Nyt kesän jälkeen innostusta minulta ainakin löytyy ja keikkoja ja tapahtumia onkin buukattu jo muutamia tuleville viikoille. Yrittäjän päivänä syyskuun alussa minut löytää ainakin Keuruun lukiolta innostamasta nuoria, seuraavana päivänä Jämsästä kouluttamasta opettajia ja pitkin syksyä monista eri yrittäjyyteen ja yrittäjyyskasvatukseen liittyvistä tapahtumista..

Lähdetään siis tekemään tästä lukuvuodesta mahtava ja kehitetään itseämme juuri sinne suuntaan, minne haluamme mennä!

PS. Halusin jakaa tähän blogitekstiin kuvan, jonka lähetin Keuruun lukion tilaisuuden järjestäjälle. Jaoin kuvaan liittyen tarinan myös omassa Instagramissani.

 

Oon menossa puhumaan yrittäjyydestä ja innostamaan omien unelmien tavoittelussa Keuruun lukiolle parin viikon päästä Yrittäjän päivänä. Järjestäjä pyysi kuvaa lapsuudesta ajalta, jolloin on ollut villejä unelma-ammatteja. Itsehän ehdottomasti olisin ollut vähintään supersankari tai poliisi, mutta niin ne unelmat vain muuttuu vuosien aikana. Tämän kolmevuotiaana otetun kuvan avulla haluan kertoa nuorille siitä, että aina bisnekset ei luista ja asiat ei onnistu niinkuin pitää, mutta tärkeintä on kuitenkin uskaltaa yrittää ja kokeilla asioita. Kyllä kaikki järjestyy, kun jaksaa määrätietoisesti tehdä töitä unelmien eteen. Tällä hetkellä mä oon onnekas, kun saan tehdä sellaisia asioita mistä tykkään ja työllistämään itseni nuorten innostajana. Terveisin osa-aikainen yrittäjä, osa-aikainen työntekijä ja opiskelija. #yrittäjyys #opiskelija #opiskelijayrittäjyys #tarina #lapsuus #unelmat #yrittäjä #yrittäjänpäivä

Henkilön Tomi Rytkönen (@tomirytkonen) jakama julkaisu

Opiskelijayrittäjyyden asiantuntija ja yrittäjyyskasvatuksen viestinvälittäjä.
Innostusta tulevaisuuden luomiseen kuuden vuoden yrittäjyyskokemuksella.
044 355 4847 – tomi@opiskelijayrittajyys.fi

Vastaa