Opiskelijayrittäjyyden tienraivaaja

Opiskelijayrittäjyys

Myönnetään faktat heti alkuun: en ole ollut päivääkään päätoimisesti yrittäjä.

Yrittäjyys on silti ollut vahvasti osana elämääni koko ajan opiskelujen ohella. Huomaamattani vuosien kuluessa opiskelijayrittäjyydestä on alkanut kasvaa sellainen intohimo itselleni jota en ole enää voinut sivuuttaa.

Nyt olen siis lähtenyt tekemään haaveistani totta ja tekemään tästä ammattia itselleni. Mielenkiintoista tästä tekee kuitenkin se, että en tiedä miksi tätä kehittelemääni ammattia tulisi kutsua, sillä se on jotakin täysin uutta.

Mistä siis oikein puhun? Minusta tulee opiskelijayrittäjyyden asiantuntija.

Olen toiminut nyt pian jo viiden ja puolen vuoden ajan opiskelijayrittäjänä. Aloitin yrittäjyystarinani vuonna 2011 ollessani 16-vuotias. Otin suuren askeleen epämukavuusalueelle ja hyppäsin NY-yrityksen toimitusjohtajan saappaisiin. Nuori Yrittäjyys –vuoden jälkeen olen jatkanut opiskelijayrittäjyyttäni osuuskuntayrittäjänä ja nykyään yhdistänkin tätä toimintaa vahvasti opintoihini Jyväskylässä Tiimiakatemialla.

Mitä opiskelijayrittäjyys sitten tarkoittaa? Tuo yhdistelmä määrätietoista opiskelijaa ja rohkeaa yrittäjää pitää sisällään nykyään Suomessa jo kymmeniätuhansia ihmisiä. Siitä huolimatta suuren yleisön tietämys opiskelijayrittäjyydestä on yhä vähäistä ja ennakkoluulot uutta yrittäjäsukupolvea kohtaan ovat juurtuneet syvälle.

Opiskelijayrittäjiksi luetaan opintojensa aikana esimerkiksi NY-yrityksessä, osuuskuntayrityksessä tai oman toiminimensä kautta itseään työllistävät henkilöt. Nykyään yrittäjyyskasvatuksen laajennuttua tämä käsite on levinnyt kattamaan myös jo peruskouluissa toimivat NY-yrittäjät.


Opiskelijayrittäjyyden brändäys

Haluan lähteä tekemään tähän muutosta ja tuomaan uudenlaista näkökulmaa. Voisi osittain sanoa, että lähden brändäämään opiskelijayrittäjyyttä ja yrittäjyyskasvatusta Suomessa. Olen itse omien opiskelijayrittäjyysvuosieni aikana päässyt näkemään ja kokemaan kaikkea aina Suomen parhaimmistossa NY-yrityksenä 2012 ja sen myötä JA-YE Euroopan välisissä kilpailuissa Romaniassa sekä ollut mukana Microsoftin Pohjoismaiden konferenssissa Tukholmassa. Olin ottamassa myös Kajaanissa ensimmäisiä askelia ja viemässä eteenpäin uudenlaista opiskelutapaa, joka kantaa nykyään nimeä YritysAmis.
Tavoitteenani onkin lähteä jakamaan omia oppejani ja tietoani eteenpäin, jotta muillakin nuorilla olisi samanlaiset mahdollisuudet tekemiseen ja omien unelmien tavoitteluun mitä olen itse saanut. Yhtenä tärkeimpänä tekijänä ovat olleet sellaiset ihmiset, jotka ovat inspiroineet minua kehittymään ja lähtemään rohkeasti tekemään omia valintoja sekä tavoittelemaan unelmia. Tämän vuoksi haluan itse olla ehdottomasti yksi näistä tärkeistä, opiskelijayrittäjyyttä eteenpäin vievistä ihmisistä.

Uskallan siis lähteä kohti uutta ja tuntematonta määrittelemään pelikentän ja säännöt uusiksi.

Uskallatko sinä hypätä mukaan matkaan ja auttaa minua muuttamaan suomalaisen opiskelujärjestelmän?

Ota yhteyttä, niin olet mukana muodostamassa opiskelijayrittäjyyden tarinaa.

Opiskelijayrittäjyyden asiantuntija ja yrittäjyyskasvatuksen viestinvälittäjä.
Innostusta tulevaisuuden luomiseen kuuden vuoden yrittäjyyskokemuksella.
044 355 4847 – tomi@opiskelijayrittajyys.fi

Vastaa