Featured Video Play Icon

OlutSatama – Tarina pienpanimotapahtuman takaa

Kiinnostus tapahtumatuotantoon ja oluisiin sekä oikeiden henkilöiden löytäminen ympärille tarjosi Tiimiakatemialla kolmatta vuotta opiskelevalle Roosa Pihlajamäelle mahdollisuuden toteuttaa kesällä 2016 oman pienpanimotapahtuman.

Viime kesänä ensimmäistä kertaa järjestetty OlutSatama -pienpanimotapahtuma saavutti Jyväskylässä suuren suosion, kun kaksipäiväinen tapahtuma keräsi Jyväskylän satamaan noin 4000 kävijää.

 

– Meillä oli paikalla tapahtumassa 14 pienpanimoa ja kolme ruokaravintolaa. Tapahtuman tarkoituksena on tuoda asiakkaille pienpanimotuotteita tutuiksi. Kyseessä on nimenomaan maistelutapahtuma, eikä niinkään ”ryyppytapahtuma”, kertoo OlutSataman järjestäjä Roosa Pihlajamäki.

 

Idea tapahtumaan järjestäjillä lähti halusta järjestää jonkinlainen tapahtuma. He halusivat oppia, mitä kaikkea tapahtuman järjestämisessä tulisi ottaa huomioon. Kenelläkään järjestäjistä ei ollut aikaisempaa kokemusta tapahtumatuotannosta.

 

– Tilanne oli uusi meille kaikille ja yhdessä sitä lähdettiin rakentamaan täysin nollapisteestä. Olut oli sellainen asia, joka yhdisti meitä kaikkia. Pienpanimokulttuuri ja pienpanimo-oluet kiinnostivat meitä kaikkia ja niiden pohjalta lähdettiin tätä projektia rakentamaan.

Roosan mukaan kiinnostuksen kohteet ovat tärkeitä asioita, kun lähdetään muodostamaan projektia.

 

OlutSatama saa kesällä 2017 jatkoa, kun tapahtuma rantautuu Jyväskylän satamaan kesäkuun 16.-17. päivinä.

 

– Asiakkaita on nyt kuunneltu ja ensi kesän tapahtumaan aiotaan lisätä hieman siiderin määriä ja muutamia panimoita tulee varmasti lisää, Roosa toteaa.

 

Tavoitteena OlutSataman järjestäjillä on tuoda tapahtumaan juurikin uusia suomalaisia pienpanimoita. Suomessa toimii tällä hetkellä noin 75 pienpanimoa, joista he lähtevät kartoittamaan uusia toimijoita, jotka eivät ole vielä heille tuttuja.

 

– Pyrimme kannustamaan pieniä panimoita, että he saisivat näkyvyyttä täällä paikallisesti ja lisäksi, että jyväskyläläiset saisivat uusia elämyksiä näiden oluiden parissa, Roosa sanoo.

 

OlutSataman verkkosivut
OlutSataman Facebook-sivut

Opiskelijayrittäjyyden asiantuntija ja yrittäjyyskasvatuksen viestinvälittäjä.
Innostusta tulevaisuuden luomiseen kuuden vuoden yrittäjyyskokemuksella.
044 355 4847 – tomi@opiskelijayrittajyys.fi

Vastaa