Myyntitaitoiset huoltomiehet – Hankittu osaaminen hyödyksi yrittäjyydessä

Huoltopalvelu Hagrid on Jyväskylän alueella toimiva huoltopalveluyritys, jota pyörittävät merkonomiopiskelijat Atte Permikangas ja Jeremia Linjama. NY-yrityksen toiminta alkoi syksyllä enemmän yksityisasiakkaille tehtävinä yksittäisinä töinä, kunnes pojat marssivat päättäväisesti Jyväskylässä toimivan TL-Maint -kiinteistöpalveluyrityksen päättäjien eteen. Sen jälkeen he ovat suurimmaksi osaksi tehneet aliurakointia yritykselle sekä asiakashakintaa Markkinamies -nimiselle yritykselle.

– Ajatus Huoltopalvelu Hagridin perustamisesta lähti liikkeelle, kun olemme olleet aiemmin kesät maalaus- ja rakennushommissa ja Atte on ollut mukana rakentamassa taloja useissa eri paikoissa. Yleensä kun meidän alalla NY-yritykset ovat puhelinkuoribisnestä tai muuta tuotteen jälleenmyyntiä, me haluttiin viedä se palvelutasolle ja myydä sitä mitä me tehdään, eikä mitä joku muu tekee.

Nuoret bisnestietoiset miehet päätyivät yhdistämään hankittua osaamistaan yrittäjyyteen myös siksi, että palveluyrityksillä työstä maksetaan Suomessa suhteellisen hyvin, joten he ajattelivat sen kannattavampana rahallisesti. Kun yritykselle ei tule kiinteitä tai muuttuvia kustannuksia juuri ollenkaan, tuottoa saadaan helpommalla.

– Tällä hetkellä ollaan ehkä enemmänkin firma, joka tekee aliurakointia ja saa sieltä tuottonsa. Keväällä aiotaan kuitenkin laajentaa toimintaa suurempiin yksityisurakoihin.

Aiemmin hankittu vahva käytännön osaaminen huolto- ja rakennusalalta on ollut erittäin tärkeässä osassa yrityksen kannattavuutta. Aluksi opettajat hieman kyseenalaistivat Aten ja Jeremian ideaa lähteä toteuttamaan huoltopalvelubisnestä, sillä he eivät tienneet heidän taustaansa alan töistä.

– Sanottiin sitten, että on näitä tehty oikeastikin ja tekemällähän sitä oppii. Eikä se silloin ollut välttämättä mikään tiedostettu ratkaisu lähteä hyödyntämään osaamista, se vaan vähän niikuin tuli että me pystytään tekemään huolto- ja rakennushommia.

Vaikka Atte ja Jeremia ovat tehneet alan töitä jo useamman vuoden ajan, yrittäjyys on tuonut työskentelyyn uusia puolia. Kun töissä on pelkän asentajan roolin sijaan yrittäjänä, vastuu omasta työstä kasvaa suuremmaksi. Kuitenkin vapaus päättää mitä haluaa tehdä on ollut yksi yrittäjyyden hyvistä puolista. Heille NY-yrittäjyys on myös vahvistanut myyntiprosessin ymmärtämistä käytännössä: omalle työlleen pitää laskea sellainen hinta, jolla se on kannattavaa tehdä, mutta samalla asiakas ostaa sen. Liiketalouden opiskelijoina Atella ja Jeremialla onkin vahvuutena heidän vahva osaaminen huolto- ja rakennusalalta yhdistettynä liiketaloudelliseen osaamiseen.

– Yrittäjyyden kautta on oppinut ymmärtämään yrityksen kokonaiskuvaa ja verkostoitumaan. Nykymaailmassa myös ne jotka uskaltaa mennä kysymään, niin kyllä aina kysymyksille on vastauksia. Monesti turhaan pelkää sitä, että uskaltaako mennä kysymään jotain, sillä jos vastaus onkin ”ei”, niin sitten tietää ainakin että se on ei. Eihän sitä tiedä jos ei kysy.

Huoltopalvelu Hagridin NY-vuoden aikana on tullut vastaan myös odottamattomia tilanteita, joita on täytynyt selvittää asiakkaiden kanssa. Aliurakointisopimusta huoltotöistä tehdessään he eivät huomioineet ollenkaan pyhätöistä maksettavaa palkkaa, vaikka sopimukseen kuului myös pyhäpäivinä lähteminen lumitöihin yötyönä.

– Ajateltiin ensin, että ei sitä pysty muuttamaan. Minä olin vähän silleen, että jaksaako sitä lähteä kysymään, tehdään nyt tuolla mitä on sovittu, mutta Jeremia laittoi kuitenkin sähköpostia, että ymmärretään meidän sopimuksen olevan tälläinen, mutta varmistetaan vielä asia, Atte sanoo.

Kysyminen kannatti, sillä varmistuksen myötä heille selvisi, että työt voidaan tehdä pyhäpäivinä suuremmalla ja molemmille osapuolille järkevämmällä palkkauksella.

NY-vuosi päättyy toukokuussa, jolloin myös toiminta ajetaan alas. Hieman eteenpäin mietittynä Huoltopalvelu Hagridin opiskelijayrittäjillä on kuitenkin kiinnostusta jatkaa yrittäjyyden ja myyntityön parissa tekemistä. Välttämättä juuri samalla idealla ei enää toimintaa lähdetä tekemään, mutta nuorilla miehillä tuntuu ideoita ja kehitysehdotuksia riittävän. NY-yrittäjyys on vastannut kysymyksiin ja vahvistanut aiempaa kiinnostusta yrittäjäksi lähtemistä.

– Tämä on kuitenkin aika riskitön tapa testata yrittäjyyttä, niin tämä on vastannut vähän kumpaankin suuntaan kysymyksiin, että jotkut asiat ovat toisella tavalla kuin oli ajateltu ja jotkut taas juuri sillä tavalla kuin luuli. On tullut vastaan myös huomioita, että eihän tämä ollutkaan niin helppoa. On tajunnut myös sen, että ei tarvii olla 40-vuotias perustaakseen yritystä.

Nuorten miesten kunnianhimoisuus huokuu puheista läpi, sillä pelkkään lumenluontiin ei haluta jäädä, vaan katse suunnataan valmistumisen ja armeijan jälkeisiin uusiin ja suurempiin haasteisiin.
– Luin eräästä yrittäjyyteen liittyvästä kirjasta, että kannattaa ottaa se riski, mutta sitten pyrkiä minimoimaan se. Kun on lähtenyt soitellen sotaan, niin siellä ei voi mennä ihan miten sattuu, vaan täytyy tarkkaan miettiä asioita, Atte sanoo.

 

Huoltopalvelu Hagrid nähdään Helsingissä Uskalla Yrittää -finaalissa 19.-20.4. – Näiden nuorten yrittäjien vahvuuksiin kuuluu heidän uskottavat esiintymistaitonsa, jotka kiinnittivät tuomarien huomion jo semifinaalissa. Jos jokin erottaa nämä miehet joukosta, se on juurikin heidän yhteispelinsä ja uskottavuutensa. Myyntitaitoiset huoltomiehet ovat nimittäin vahvoilla tämän päivän työelämässä.

Opiskelijayrittäjyyden asiantuntija ja yrittäjyyskasvatuksen viestinvälittäjä.
Innostusta tulevaisuuden luomiseen kuuden vuoden yrittäjyyskokemuksella.
044 355 4847 – tomi@opiskelijayrittajyys.fi

Vastaa